Καινοτομίες & προτάσεις

Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής μου πορείας εφάρμοσα ή πρότεινα ιδέες με χαρακτηριστικά καινοτομίας.

Μερικές από αυτές παρατίθενται παρακάτω:

Εφαρμογή των Εργαστηρίων ΔεξιοτήτωνΠανδημία και ΕξΑΕΗμερολόγιο διοικητικών εργασιώνΧαρτογράφηση διαδικασιών με BPMNΣύμμορφαΑρέθουσα, το ντοκιμαντέρ

Η πρώτη εφαρμογή των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων κατά το σχ. έτος 2021-2022 έγινε πρόχειρα και χωρίς επαρκή υποστήριξη. Με το συνάδελφο Νίκο Αρβανίτη καταθέσαμε προς το ΠΕΚΕΣ Στ. Ελλάδας μια πρόταση με πρακτικές που συνέτειναν στη συμμετοχή όλων των εκπαιδευτικών της τάξης στην καλλιέργεια των δεξιοτήτων.

Δείτε την πρόταση και ένα σχετικό παράδειγμα.

Την άνοιξη του 2020 τα σχολεία έκλεισαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις πολλαπλές προκλήσεις της περιόδου, στο Δημ. Σχ. Φύλλων (στο οποίο ήμουν Δ/ντής) δημιουργήσαμε ένα μοντέλο λειτουργίας με χαρακτηριστικά κοινότητας μάθησης. Το μοντέλο παρουσιάστηκε σε συνέδριο του ΠΕΚΕΣ Στ. Ελλάδας με τίτλο “Διάχυση καλών πρακτικών στην ΕξΑΕ“. (Εάν ο προηγούμενος σύνδεσμος δε λειτουργεί, πατήστε εδώ.)

Κατά τα σχολικά έτη 2017-2018, 2018-2029 και 2019-2020, σε ιστοχώρο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Δ/ντών-Δ/τριών Σχολ. Μονάδων Π.Ε. και σε συνεργασία με τον συνάδελφο Νίκο Αρβανίτη, δημιουργήσαμε ένα ημερολόγιο ενεργειών για Δ/ντές σχολείων. Το ημερολόγιο είχε γίνει δεκτό με πολύ θετικά σχόλια από τους συναδέλφους. Η λειτουργία του διακόπηκε λόγω των έκτακτων συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία.

Δείτε σχετικά:

  1. Εικόνα της πρώτης σελίδας σε μηνιαία εμφάνιση
  2. Εικόνα της πρώτης σελίδας σε εμφάνιση ατζέντας
Το BPMN (Business Process Modeling Notation) είναι  -το δημοφιλέστερο- πρότυπο για τη μοντελοποίηση επιχειρησιακών διαδικασιών. Με τη χρήση διαγραμμάτων BPMN ένας οργανισμός μπορεί να κατανοήσει καλύτερα τις εσωτερικές του διαδικασίες αλλά και να τις εξηγήσει σε τρίτους.

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα δείτε τη διαδικασία (σχ. έτος 2021-2022) χορήγησης άδειας  από τον Δντή/Προϊστάμενο σε εκπαιδευτικό του σχολείου (προσέξτε τις υποχρεώσεις του Δντή μετά την έγκριση της άδειας):

220902-ΑΔΕΙΕΣ-BPMN.pdf

Πρόκειται για ερευνητική εργασία που αφορά στη συγκέντρωση και διδακτική αξιοποίηση των κοινών λέξεων (π.χ. τεστ-test, αστροναύτης-astronaut, κ.τ.λ.) μεταξύ ελληνικών και αγγλικών.

Δείτε περισσότερα…

Κατά το σχ. έτος 2010-11 η ΣΤ΄ τάξη του 10ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας πραγματοποίησε, στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης, έρευνα που αφορούσε το κτήριο Αρέθουσα.

Δείτε περισσότερα…